Home       School       Over mij       Blogs en filmpjes       Leuk om te doen       Contact      

Blogs en filmpjes

Moos: Inpakken en wegwezen!

Wil je ook lekker in een vakantiestemming komen? Bestel dan 'Moos: Inpakken en wegwezen!' Hierin gaat Moos op vakantie en maakt allerlei gekke dingen mee. Te koop vanaf 29 mei 2024! Je kunt ook al reserveren! Bestel via boek@biancaterlouw.nl

Waar gaat 'Moos: Inpakken en wegwezen' over?


Met de boeken op de markt

Zondag 9 juni stond ik met een kraam met mijn boeken op het Bonte Schaapfestival in Rheden! Dat was zo leuk! Flink wat boeken verkocht en zoveel leuke gesprekken gehad!


De winnaars van de puzzel zijn bekend!

Dit zijn ze dan: de winnaars! Ze wonnen mijn nieuwste boek ‘Moos: Inpakken en wegwezen!’ Zij hebben meegedaan met de prijspuzzel tijdens de boekpresentatie.
Ik ben bij Lorena (links) en Dewi geweest om hun prijs te brengen!


Signeren bij The Readshop in Dieren

Op woensdag 5 juni ben ik bij The Readshop in Dieren geweest voor een signeersessie. Dat was heel gezellig! Boeken verkocht en leuke gesprekken gehad!


Boekpresentatie
DIEREN  – Bianca Terlouw, al jarenlang een gewaardeerde lerares in het basisonderwijs, heeft haar droom verwezenlijkt met het uitgeven van een kinderboekenserie. In september verscheen het eerste deel, 'Moos ziet ze vliegen', dat enthousiast werd ontvangen. Op 29 mei werd het tweede deel, 'Moos: Inpakken en wegwezen', gepresenteerd in bibliotheek De Zoomerij in Dieren. De presentatie trok een groot aantal bezoekers.
 
Tijdens de presentatie overhandigde Bianca Terlouw symbolisch het eerste exemplaar van het nieuwe boek aan Kim Olthof, de illustrator van de serie. De aanwezigen konden na de presentatie boeken kopen en laten signeren door de auteur. Kinderen hadden bovendien de kans om een gratis boek te winnen door de juiste oplossing van een prijspuzzel in te leveren. Daarnaast konden zij deelnemen aan een workshop gegeven door illustrator Kim Olthof.
 
'Moos: Inpakken en wegwezen' is een humoristisch boek waarin in elk hoofdstuk een spreekwoord of uitdrukking centraal staat. Het verhaal volgt Moos die op vakantie gaat en daar allerlei avonturen beleeft. Hij wordt onder andere achtervolgd door een agent met een onderbroek op zijn hoofd en er sluipt 's nachts iemand rond bij de tent. De geheimzinnige gedragingen van opa Jopie, die niet meer uit zijn woorden komt en steeds rood wordt, zorgen voor extra spanning en humor.
 
Voor meer informatie en verkooppunten van het boek, bezoek de website: https://biancaterlouw.nl.

Boekpresentatie van deel 2 in de bibliotheek

De presentatie van het nieuwe boek is op woensdag 29 mei in bibliotheek De Zoomerij in Dieren. Kom je ook?


Deel 2 vanaf 29 mei 2024 te koop!

Vanaf woensdag 29 mei is deel 2 'Moos: Inpakken en wegwezen' te koop!

Heb je zin om lekker in de vakantiesfeer te komen? Bestel dan dit boek. Moos gaat hierin op vakantie en maakt allerlei gekke avonturen mee.

Het boek kost € 18,95 excl verzendkosten.


De Proefdruk van deel 2 is er!

Zo leuk om het boek nu al even in handen te hebben, met illustraties en al. Nu nog met een slappe kaft. Bij het echte boek niet meer.


Geweldige review

O.a. deze mooie review staat op bol.com!


Moos 2 is klaar voor de proeflezers!

Yes! Het 2e boek van Moos is af! Tenminste: even een ruwe versie. Deze versie gaat naar de proeflezers en dan gaan zij het kritisch bekijken en beoordelen. Dan wordt alles weer aangepast, nog een paar keer nagelezen en dan gaan we aan de slag met de vormgeving.


Voorlezen uit 'Moos ziet ze vliegen'

De nationale voorleesdagen zijn nu en ik lees voor uit eigen werk. 


Even door het boek bladeren

Even door het boek bladeren


Hoe ziet het boek er van binnen uit?
Moos deel 2?
Spannend! Spannend! Ik ga beginnen met Moos, deel 2. Alvast in het bos lekker op een bankje zitten brainstormen met een notitieblok in mijn hand waar al van alles op gekladderd stond. Het laatste hoofdstuk krijgt al vorm. Is weer eens wat anders dan bij het begin beginnen.🤪
Een paar zeer veel gestelde vragen die ik vaak heb gehoord:
-Ga je nog een nieuw deel schrijven?
Jazeker!
-Ben je al bezig met deel 2?
Jazeker! In mijn hoofd én op een papier heb ik al veel ideeën uitgewerkt.
-Is deel 2 al bijna klaar?
Dat (helaas) nog niet. Alle ideeën moeten nog worden uitgewerkt.
Wat al wel zeker is: het gaat over Moos, het is weer aan de hand van spreekwoorden en… het wordt weer een leuk boek!🤪
Nog even geduld en om in de sfeer van het boek te blijven: geduld is een schone zaak!

 


De illustrator en de schrijver

Kim Olthof, de illustrator van het boek 'Moos ziet ze vliegen'en Bianca Terlouw, de auteur.


Waar zijn de boeken te koop?
 

Waar is het boek 'Moos ziet ze vliegen' op dit moment allemaal te koop?
(of te leen)

* www.biancaterlouw.nl
* bol.com
* The Read Shop Dieren
* Bruna Velp
* The Read Shop Velp
* Boekhandel Jansen & de Feijter Velp
* Bruna Presikhaaf
* Primera Duiven
* Bruna Westervoort
* Rebers Boek en Buro, Zevenaar
* Bruna KronenburgKronenburg
* Bruna Boekhandel Vorden
* CIGO Esther Borculo
* Bruna Hoogland
* Plantage Meijer En Siegers
* Bruna Ellekoot Veenendaal
* Wito Bruna Beuningen
* Bruna Zaltbommel
* Readshop Lunteren
* Readshop Leusden
* Bruna Muntplein Nieuwegein
* Bruna Renkum & Wageningen
* Primera Passewaay
* Primera Tiel Centrum Centrum
* NBD Biblion
* Bruna Baarn
* Bruna Voorthuizen
* Bruna Soest
* Bruna Herberts Elst
* Bruna Huissen
* WIJ fashion Rheden
* Diverse Nederlandse bibliotheken, oa bij: de Bibliotheek. De Zoomerij, Amsterdam, Biblionet Groningen, Rozet Bibliotheek Arnhem, BIJ de bieb Zutphen, Bibliotheek Zuid-Kennemerland Haarlem, Delft, Staphorst, Veenendaal, Enschede, Assen, Nijmegen, Dordrecht, Vlaardingen, Noordwijk, Capelle aan de IJssel, Oss, Veghel, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes, Heemstede, Renkum, Meerssen


Signeersessie 13 oktober Readshop Dieren

Op vrijdag 13 oktober komt schrijfster Bianca Terlouw vanaf 15.00 signeren bij The Readshop in Dieren. Terlouw heeft jarenlang als leerkracht in de gemeente Rheden voor de klas gestaan en heeft nu voor het eerst zelf een kinderboek geschreven. Om haar boek te promoten gaat zij in de kinderboekenweek bij verschillende scholen langs en gaat ze signeren bij The Readshop in Dieren.


Moos ziet ze vliegen! En jij nu ook!
Het boek ligt in de winkel

Wat een mooi gezicht! Je eigen boek tussen alle andere boeken in de winkel! smiley


Persbericht

 

Bianca Terlouw uit Rheden brengt haar eerste kinderboek uit

Geplaatst op 13 september 2023, om 12:39 uur

RHEDEN – Bianca Terlouw, jarenlang lerares en moeder van drie zoons, heeft haar langgekoesterde droom waargemaakt met de publicatie van haar eerste kinderboek “Moos ziet ze vliegen”. Terlouw, die tevens pleegmoeder is van een pleegdochter, heeft met haar boek een kleurrijk en avontuurlijk verhaal gecreëerd dat de harten van jonge lezers zal veroveren.

Bianca Terlouw, die ruim 26 jaar als juf in het onderwijs werkte, heeft een enorme passie voor voorlezen. Ze besloot haar wens om zelf een boek te schrijven om te zetten in daden. Het resultaat is een leuk boek vol humor, gericht op kinderen vanaf 7 jaar.

“Moos ziet ze vliegen” vertelt het verhaal van Moos, een jongen die een prachtige drone in de speelgoedwinkel heeft gezien, maar helaas niet genoeg geld heeft om het te kopen, legt Terlouw uit. Om zijn droom te verwezenlijken, bedenkt Moos creatieve manieren om geld te verdienen. Zo knipt hij zelf zijn haar en bedenkt hoe hij zelfverzonnen maaltijden kan verkopen. Niet alles verloopt volgens plan.

Het boek zit vol met avonturen en hilarische momenten. De hamster van Moos ontsnapt in de school en de auto waar Moos inzit begint plotseling te rijden. Opa Jopie voelt druppels op zijn hoofd tijdens een verjaardagsfeest, zelfs als het niet regent. Het pleegzusje van Moos wordt aangevallen door een zwaan. Meester Bollenboos wordt weer eens heel boos, maar waarom? Om dat te ontdekken, moeten lezers dit boek zelf gaan verkennen.

Wat dit boek nog specialer maakt, is dat elk hoofdstuk een spreekwoord of een uitdrukking bevat. “Het is niet alleen leuk om te lezen, maar kinderen kunnen er ook nog iets van leren,” aldus Terlouw.

Met hoofdstukken die niet te lang zijn, is “Moos ziet ze vliegen” ook geschikt om even tussendoor (voor) te lezen.

Bianca Terlouws debuutkinderboek is nu verkrijgbaar. Het boek is al te koop bij lokale boekhandels, zoals Readshop in Dieren en Bruna, Jansen en de Feijter en Readshop in Velp. Meer winkels zullen volgen.

Voor meer informatie over “Moos ziet ze vliegen” en Bianca Terlouw, kunt u terecht op haar website https://biancaterlouw.nl


Bijna!
De boeken zijn er!
Boek

Nieuw boek!


Delen

Ben je op zoek naar een leuk idee voor je les? Bewegend leren? Grappige opmerkingen door kinderen? Wil je meer weten over mijn nieuwe, superleuke (voor)leesboek met spreekwoorden(komt 12 september uit) Volg me dan! En delen mag natuurlijk ook!

Graag zelfs!😀 Dank!


De proefdruk is er!

De tweede proefdruk is er! Bij de eerste moesten er wat veranderingen gedaan worden voor een betere verdeling en het boek was op dunner papier gedrukt dan dat de bedoeling was. Nu bijna klaar voor een akkoord!

Om nog niet alles prijs te geven, is er maar een deel van de kaft zichtbaar…😀


Laatste technische check
Yes! Het is gelukt! Het boek is vandaag voor een technische check en een proefdruk naar de drukkerij gegaan!!!
Check, check, dubbelcheck. Dan voor de zekerheid nog eens. En nu… dit stukje even loslaten en afwachten…

Ingeschreven bij de Kamer van koophandel!

Vandaag naar de notaris geweest en ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Weer een stap verder!


Tipje van de sluier

Hier is alvast een Illustratie die ook in mijn boek zal gaan komen. Vandaag een grote stap gemaakt: het boek is tekstueel gezien klaar! Geschreven, nagekeken, doorgelezen, gecorrigeerd, doorgespit, weggestreept, herzien, besproken, gecontroleerd, gecheckt en wat dan ook en vandaag was het moment daar! De uiteindelijke versie is verstuurd voor de vormgevingsronde. Voor de zomervakantie wordt een proefdruk gemaakt en na de zomervakantie de echte druk! Het wordt steeds echter!

 


© 2024 Bianca Terlouw - website door DigiConcept